In januari 2014 werd Dansschool Mouvémenté opgestart door Kimberly Marien. 

Met 3 groepen ging ze aan de slag op woensdagnamiddag in de turnzaal van basisschool het Trapleerke. Het volgende schooljaar werd er gestart met verschillende groepen en kwam Gwyneth Pauwels mee dansles geven. Er was plaats voor kleuters vanaf 3 jaar en er werd gestart met niveaugroepen voor de jeugd, dat jaar gingen de danslessen door in de Parochiezaal in Lille. 

Dansschool Mouvémenté groeide uit tot een succesvolle dansschool waar iedereen die houdt van bewegen en dans terecht kon. Er werd eerst nog lesgeven in basisschool de Springplank. Zodra de sporthal werd vernieuwd konden we de lessen organiseren in de sporthal. Van kleuterdans tot jeugd, tot G-dans en volwassenen. Er werd jaarlijks afgesloten met een grote dansvoorstelling waar iedereen kon schitteren. 

 

Naast de wekelijkse danslessen werd er ook een benefiet georganiseerd voor de VZW NET & MEN Kanker België. Jaarlijks stonden er steeds 2 danskampen op het programma : paaskamp & zomerkamp! 

 

In de loop van sportjaar 2021-2022 nam Kimberly de beslissing om te stoppen met de wekelijkse lessen te organiseren. 

Vanaf nu zal Dansstudio Bouger de wekelijkse lessen in Lille organiseren. 

 

Als dansschool wil Dansschool Mouvémenté vanaf nu volop inzetten op de vakantieperiodes. Er zullen stages georganiseerd worden, dagkampen en week-kampen. We zouden ook graag een prikkelarm kamp ontwikkelen voor kinderen met ASS of een andere problematiek waarvoor een gewoon kamp te moeilijk is. 

 

Hopelijk gaan jullie allemaal mee op de nieuwe weg die we inslaan!