Onze prikkelarme danskampen

Tijdens onze kampdagen zoeken we ook volop naar een alternatief voor kinderen die niet kunnen meedraaien op de gewone kampjes. 

 

Vrije tijdsinvulling verloopt bij hen vaak wat moeilijker. Het veronderstelt heel wat vaardigheden zoals sociale contacten aangaan, nieuwe dingen uitproberen, omgaan met veranderingen, … Vaak zijn er té veel prikkels, té veel onvoorspelbaarheid, te grote groepen op de gewone kampen. 

 

Daarom dit aanbod!  Een rustig kamp met weinig kindjes met een zeer gestructureerd dagverloop. We voorzien een kookactiviteit, sport & spel, crea-momenten, relaxatie en sherborne/bodymap/sociale vaardigheidstraining. Daarnaast zijn er heel wat rustmomenten in een snoezelruimte. 

 

We hebben plaats voor 12 kinderen die doorheen de dag voor de activiteiten in subgroepjes zullen werken. Per 3 kindjes voorzien we een begeleider, dit zijn studenten psychologie, ergotherapie, orthopedagogie of leerkrachten uit het buitengewoon onderwijs.  Dat zijn dus niet de docenten van onze reguliere danskampen.

 

Voor wie ?  Jongens en meisjes tussen 5 en 13 jaar met de diagnose autisme of een andere ontwikkelingsstoornis waardoor deelnemen aan een gewoon kamp moeilijkheden geeft.

 

Waarom prikkelarme kampjes bij Mouvémenté?

Kimberly, de organisator van de danskampen, is mama van een 5-jarig zoontje met autisme.  Vroeger ging hij steeds mee op danskamp, maar een hele dag is niets voor hem.  Zeker niet in een groep van 25 kinderen.  Daarom ontwikkelde Kimberly een kamp op maat van kinderen met autisme.  Met leuke activiteiten in een kleine groep.

 

Bij inschrijven voor dit kamp zal u een medische fiche moeten invullen waar er ook specifiek gevraagd wordt naar de problematiek die uw zoon/dochter heeft.

Voordelen:

Maak kennis met onze docenten:

Voor al onze activiteiten is de verzekering via Danssport Vlaanderen noodzakelijk.  Klik hieronder op de afbeelding om die via ons te bestellen.

Indien de danser reeds lid is van een dansschool die aangesloten is bij Danssport Vlaanderen hoeft deze verzekering niet betaald te worden.